6
 min timp de citire

Ce inseamna „all inclusive” in Romania?

Publicat pe
October 29, 2024
Ce inseamna „all inclusive” in Romania?

Aproximativ jumatate dintre romani opteaza pentru sejururile de vacanta in regim „all inclusive”, conform IRES. Alte date obtinute din sondajul IRES, realizat in perioada 9-10 iulie 2014, pe un esantion de aproape 1.500 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, spun ca:

• Aproximativ 81% dintre cei care au copii cu varste sub 18 ani calatoresc impreuna cu acestia;
• 64% dintre romani prefera sa faca sejururi in Romania;
• 41% dintre participanti declara ca sunt multumiti de serviciile „all inclusive” romanesti, 7% foarte multumiti si doar 4% deloc nemultumiti;
• Unul din cinci romani a fost in fiecare an in concediu pe perioada verii;
• 10% dintre romani au depasit suma de 6.000 de lei in timpul vacantei;
• O treime dintre romani obisnuiesc sa se cazeze la hoteluri, in timp ce 6% aleg sa inchirieze apartamente in oras si 5% vile sau case;
• Mai mult de jumatate dintre romanii care aleg hotelurile prefera standardul de 3 stele.

Ce inseamna all inclusive?

All Inclusive Hotel Savoy 4


Contrar parerii larg raspandite‚ conceptul de „all Inclusive” nu este inventia turcilor, ci a fost creat la sfarsitul anilor 1950‚ in Spania‚ de catre fondatorul business-ului Club Med, belgianul Gérard Blitz. La mijlocul anilor ’70 a fost exportat la toate Club Med din Africa, Egipt si Caraibe. Tocmai in anul 1995 a fost important de turci, adaptat si exploatat atat de bine incat a lasat in urma destinatii cu prestigiu in domeniu. Ulterior, si-a facut loc si in alte tari precum Grecia, Bulgaria, Croatia si nu de mult timp, in Romania.

„All inclusive” se traduce, in principal, prin tipul de pensiune pe care hotelierul il acorda turistului. Acest serviciu reflecta cultura locala a statiunii vizitate, in cazul de fata, cultura locala dobrogeana, a litoralului. Hotelurile, prin constructie, au fost proiectate in asa fel incat sa ofere o gama larga de servicii de restaurant, cele gratuite variind intotdeauna in functie de politica fiecarui hotel in parte.

Cate tipuri de „all inclusive” sunt disponibile in turism?

In intreaga lume exista mai multe tipuri de regim „all inclusive”, de la cele mai ieftine, la cele foarte scumpe, intre care se numara:
• All-inclusive light;
• Ultra-all inclusive;
• Mega-ultra all inclusive;
• Elegance ultra all inclusive.

O regula majora a regimului all inclusive este aceea ca poti manca oricat la restaurant, dar nu poti lua mancare in camera, „la pachet”, „take-away” etc., pentru mai tarziu.
Servicii contra cost – „Extra inclusive”

Intre serviciile contra cost puteti identifica restaurantele a la carte, zona SPA, telefoane si faxuri, bauturi speciale importate, sala de fitness, acces piscina interioara si exterioara, sezlong, umbrela, dar si diverse sporturi precum: volei, baschet, darts, biliard si activitati pentru copii.

In concluzie, in Romania, serviciile all inclusive se afla inca la inceput, inregistrand o crestere tot mai mare pe sezon ce trece. Acest regim difera de la o tara la alta, de la un hotel la altul, tocmai datorita inexistentei normelor internationale precise care sa il reglementeze.

Noi va asteptam, cu mare drag in fiecare sezon estival, cu oferta all inclusive marca Savoy Hotel Mamaia, ce include servicii pentru familiile cu copii mici, locuri de joaca si programe artistice pentru toate varstele! Suntem mandri sa ne numaram printre aceia care au pus accent pe implementarea „noului” in turismul romanesc si lucram cu devotament pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de cele mai bune servicii hoteliere!

Sursa: http://www.ires.com.ro/articol/268/vacantele-romanilor.

Vino la Savoy, situat direct pe plaja, unde marea iti este la doar cativa pasi distanta.

Te asteptam sa te bucuri de soare, nisip si valuri la noi, la Savoy, unde fiecare zi este o promisiune a relaxarii totale si a bucuriei!