B&G Cuvee Speciale Blanc

Caracteristici

Acest cupaj deosebit a reunit mai multe soiuri de struguri: Ugni Blanc și Colombard (din Franța), cu Airen, Macabeo și Xarel-lo (din Spania). Cuvée Spéciale Blanc este obținut printr-un proces tradițional de vinificație, de atentă selecție și interferență minimă in procesul de maturare naturală a strugurilor. Acest vin alb învechit în cuve de inox cu fermentare alcoolică controlată și macerare scurtă, ne îmbie cu o culoare ce ne amintește de grâne coapte și strălucitoare. Aroma este intensă, cu note florale și arome de fructe albe (gutui, mere), rotund și bine echilibrat, cu un post-gust fructat, făcându-l să devină un vin plin și ușor de băut. Cuvée Spéciale Blanc acompaniază și pune în valoare fructele de mare, peștele și carnea albă de pasăre. Temperatura ideală de servire este între 8-10°C.

Istoric

În 1725, Thomas Barton, poreclit “French Tom” de către prietenii săi, a părăsit orașul Curraghmore din Irlanda pentru a se stabili în regiunea Bordeaux din Franţa, unde începe comerțul cu vin, prin înființarea unei companii de transporturi navale. În scurt timp, eforturile sale i-au adus un nivel ridicat de prosperitate, si până în 1747, a rămas transportatorul numărul 1 din Bordeaux. În 1802, nepotul şi succesorul său, Hugh Barton a intrat într-un parteneriat de afaceri cu Daniel Guestier, un negustor francez. Din acest parteneriat s-a inființat compania Barton & Guestier. B & G este, în acest moment, una dintre cele mai vechi companii de vinuri cu tradiţie din regiunea Bordeaux și, totodată, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vinurilor în întreaga lume.